RSS

irmikli sultan lokumu

27 Nis

Sultanlara layip lokumlarimizda geldi e pasasoframada böyle tarifler yakisir hepsi birbirinden güzel ve lezzetli adiyla saniyla:)) arkadasima cok tsk.ediyorum, tarifini bizimle paylastigi icin.

Blogu ziyaret icin tiklayin mutfagabuyrun

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum. bugün sizlerle hafif ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşım paşasofram a göndermek istiyorum.sütlü tatlıları seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.buyrun bakalım irmikli sultan lokumu tarifimize:

malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 poşet kremşanti
hindistancevizi
3 su bardağı süt bir tencereye alınır.içine tozşeker ve irmik ilave edilir.ocakta sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi bir süre soğumaya bırakılır.
soğuyan muhallebiye 1 poşen kremşanti toz olarak ilave edilir ve mikserle çırpılır.çırpılan muhallebi elle yuvarlak şekil verilerek hindistan cevizine bulanır ve servis yapılır.
afiyet olsun.
not:muhallebi çırpıldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilirse şekil vermek daha kolay oluyor.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: